Zlaté bravčové kúsky

8. septembra 2014
  • Podávať ako : tanier
  • Porcie : 6
  • Čas prípravy : 15m
  • Čas varenia : 60m
  • Hotové za : 1:15 h

Kto má rád bravčové mäsko a hríby, mal by vyskúšať tento pokrm. Nielen že je lahodný, ale hubová polievka, s ktorou sa toto jedlo pripravuje, vsiakne do mäsa a výborne ho prevonia. Ja odporúčam použiť polievku dubákovú, ale je to len na vás.

Ingrediencie

  • 6 kúskov bravčového mäsa
  • soľ
  • 1 lyžička čierneho mletého korenia
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 35g nakrájaných čerstvých húb
  • 2 konzervy hríbovej polievky

Postup

Krok 1

Predhrejte rúru na 200°C. Mäso opláchnite a umiestnite ho do hlbokého pekáča.

Krok 2

V miske zmiešajte cibuľu, hríby a hríbovú polievku. Zmes vylejte na mäso.

Krok 3

Prikryte alobalom a pečte 45 minút. Potom odstráňte alobal a pečte ďalších 15 minút.

Tip na obmenu:
K tomuto jedlu sa výporne hodí ryža.
Mäso môžete namiesto pečenia dusiť alebo aj variť.
Môžete dochutiť rozmarínom alebo tymiánom.
Ak trpíte celiakiou a nenájdete v obchode bezlepkovú hríbovú polievku, uvarte si domácu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • kuraci-shish-v-pikantnej-omacke

    Kurací shish v pikantnej omáčke

  • veganske-rebarborove-crumble-muffiny

    Vegánske rebarborové crumble muffiny

  • burgre-zo-sladych-zemiakov-s-guacamole

    Burgre zo sladkých zemiakov s guacamole

  • Nepečená čokoládová vegánska torta s jahodami

  • kuracie-prsia-v-kuskusovom-cesticku

    Kuracie prsia v kuskusovom cestíčku