Zapekané kuracie prsia na mandliach

12. októbra 2014
  • Podávať ako : kusy
  • Porcie : 6
  • Čas prípravy : 15m
  • Čas varenia : 45m
  • Hotové za : 60m

Tradičné gruzínske jedlo, ktoré si ľahko pripravíte aj na Slovensku.

Ingrediencie

  • 6 ks kuracích pŕs
  • 3 lyžice rozpusteného masla
  • mleté biele korenie
  • olej
  • maslo na vymastenie plechu
  • soľ
  • 50g mandlí

Postup

Krok 1

Rúru predhrejeme na 180°C. Kuracie prsia odčleníme od tučného mäsa a opláchneme. Posolíme ich a pokoreníme bielym mletým korením.

Krok 2

Do panvice dáme jemnú vrstvu oleja a rozpusteného masla. Kuracie prsia na panvici jemne opečieme z oboch strán.

Krok 3

Vyberieme hlboký plech alebo zapekaciu misu a vymastíme ju maslom. Vložíme do plechu kuracie prsia. Mandľami posypeme kuracie prsia a dáme do rúry grilovať.

Krok 4

Keď sú prsia ugrilované dozlata, vyberieme ich a nakrájame na tenké plátky. Skvelou prílohou sú zemiaky a petržlenová vňať alebo brusnicová omáčka.

Tip na obmenu:
Namiesto mandlí a môžeme použiť oriešky, hrozienka a pistácie alebo posekané sušené slivky či marhule.

Typ receptu: , Značky: , Ingrediencie: , , , , ,

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • kuraci-shish-v-pikantnej-omacke

    Kurací shish v pikantnej omáčke

  • kuracie-prsia-v-kuskusovom-cesticku

    Kuracie prsia v kuskusovom cestíčku

  • baklava

    Baklava

  • Kuracie prsia so špargľou a paradajkami

    Kuracie prsia so špargľou a paradajkami

  • Kuracie prsia Maryland pre diabetikov

    Kuracie stehná Maryland pre diabetikov