Vyprážaný baklažán

5. augusta 2014
  • Podávať ako : tanier
  • Porcie : 2
  • Čas prípravy : 0m
  • Čas varenia : 0m
  • Hotové za : 45m

Možno nie zdravé, ale zato chutné 🙂

Ingrediencie

  • 1 veľký baklažán
  • 3 strúčiky cesnaku
  • hladká múka
  • 3 vajcia
  • strúhanka
  • olej

Postup

Krok 1

Baklažán dôkladne umyjeme a vysušíme. Pokrájame ho na plátky a posolíme. Počkáme si, kým sa na jeho povrchu neobjavia kvapôčky vody spôsobené osmózou. Zatiaľ čo bude osmotický jav prebiehať, pripravíme si trojobal.

Krok 2

Do prvej nádoby rozšľaháme vajcia, do druhej nádoby nasypeme strúhanku a do tretej nádoby hladkú múku. Baklažánové kolieska potrieme rozpučeným cesnakom. Začneme baklažán obaľovať v tomto poradí: múka - vajíčka - strúhanka.

Krok 3

Predhrejeme si olej v panvici a obe strany vypražíme do zlatista. Baklažán by mal mať nakoniec zeleno - zlatistú farbu. Keď baklažánové kolieska vyberáme z panvice, ukladáme ich vedľa seba na kúsky servítok, aby sme sa zbavili nadbytočného oleja. Pozor, aby ste nezotreli aj korenie! Vhodnou prílohou sú zemiaky alebo studená syrová omáčka.

Tip na obmenu:

Ak nemáte radi baklažán, výborná je aj vyprážaná cukina alebo tekvica. Pre výraznejšiu chuť môžeme každý plátok baklažána jemne posypať čiernym mletým korením.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • veganske-rebarborove-crumble-muffiny

    Vegánske rebarborové crumble muffiny

  • burgre-zo-sladych-zemiakov-s-guacamole

    Burgre zo sladkých zemiakov s guacamole

  • Nepečená čokoládová vegánska torta s jahodami

  • Banánová roláda

    Banánová roláda

  • avokadovo-jablkove-guacamole

    Avokádovo-jablkové guacamole