Tofu na hubách

6. septembra 2014
  • Porcie : 2
  • Čas prípravy : 15m
  • Čas varenia : 15m
  • Hotové za : 30m

Vedeli ste, že najväčší výrobca tofu v strednej Európe je Slovák? Vyrába tofu priamo na Slovensku a vyváža ho do susedných krajín.

Ingrediencie

  • 250g tofu
  • 200g čerstvých húb (hlivy, hríby alebo iné čerstvé huby)
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 lyžice oleja
  • sójová omáčka
  • soľ

Postup

Krok 1

Tofu pokrájame na kocky. Sójovou omáčkou a olejom pokvapkáme kocky tofu. Necháme 15 minút odstáť.

Krok 2

Cibuľu nakrájame nadrobno a na oleji na panvici ju speníme. Huby očistíme a nakrájame, pridáme k cibuli a podlejeme trochou vlažnej vody. Krátko podusíme. Odležané tofu prudko orestujeme na panvici a zmiešame s hubami.

Tip na obmenu:
Doprajte si ako prílohu čerstvú alebo dusenú zeleninu.
Ak trpíte celiakiou, pozor na sójovú omáčku. Môže obsahovať stopy pšenice. Kúpte si v bio potravinách alebo v ázijských potravinách takú, ktorá pšenicu neobsahuje

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • veganske-rebarborove-crumble-muffiny

    Vegánske rebarborové crumble muffiny

  • burgre-zo-sladych-zemiakov-s-guacamole

    Burgre zo sladkých zemiakov s guacamole

  • Nepečená čokoládová vegánska torta s jahodami

  • kuracie-prsia-v-kuskusovom-cesticku

    Kuracie prsia v kuskusovom cestíčku

  • bananovy-chlieb

    Banánový chlieb