Tekvicovo-orieškové muffiny

1. októbra 2015
  • Podávať ako : kus
  • Porcie : 6
  • Čas prípravy : 10m
  • Čas varenia : 50m
  • Hotové za : 60m

Jeden z najjesennejších dezertov na svete – tekvicovo-orieškové muffiny. Mňam.

Ingrediencie

  • 150g vlašských orieškov
  • 150g polohrubej múky
  • 100g hnedého cukru
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 1 lyžička mletej škorice
  • štipka mletého muškátového oriešku
  • štipka mletého klinčeka
  • lyžička soli
  • lyžička sódy bikarbóny
  • 200ml mlieka
  • 250g tekvice
  • 4 lyžice jablkovej šťavy (alebo 100% džúsu)

Postup

Krok 1

Dajte vyhrievať rúru na 200°C. Oriešky zmixujte alebo posekajte nadrobno. V miske zmiešajte prvých 9 ingrediencií.

Krok 2

Mlieko, tekvicu a jablkovú šťavu zmiešajte v samostatnej miske. Mliečnu zmes pomaličky vmiešajte do prvej - múčnej zmesi.

Krok 3

Vezmite formy na muffiny, naplňte ich a dajte na 25 minút piecť. Cesto priebežne kontrolujte vidličkou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • veganske-rebarborove-crumble-muffiny

    Vegánske rebarborové crumble muffiny

  • burgre-zo-sladych-zemiakov-s-guacamole

    Burgre zo sladkých zemiakov s guacamole

  • Nepečená čokoládová vegánska torta s jahodami

  • bananovy-chlieb

    Banánový chlieb

  • Banánové latté

    Banánové latté