Tekvicová polievka

7. septembra 2014
  • Čas prípravy : 0m
  • Čas varenia : 0m
  • Hotové za : 0m

Ingrediencie

  • 100g mrkvy
  • 100g zeleru (hlávkového)
  • 200g oranžovej tekvice
  • 1 veľká cibuľa
  • zeleninový vývar
  • balenie kyslej smotany

Postup

Krok 1

Mrkvu olúpeme a nahrubo nakrájame. Tekvicu vydlabeme a nakrájame na malé kúsky.

Krok 2

Zeler a cibuľu ošúpeme a povaríme domäkka v troche vody spolu s tekvicou a mrkvou. Keď zelenina zmäkne, všetko spolu zmixujeme na kašu.

Krok 3

Prilejeme zeleninový vývar (množstvo podľa chuti hustoty polievky). Osolíme.

Krok 4

Polievku naservírujte do misek alebo tanierov a ozdobte ju kyslou smotanou alebo petržlenovou vňaťou

Tip na obmenu:
Toto jedlo má v jednej porcii približne 145 kalórií.
Ak máte sušené tekvicové semienka, zľahka ich opražte a posypte nimi polievku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • veganske-rebarborove-crumble-muffiny

    Vegánske rebarborové crumble muffiny

  • burgre-zo-sladych-zemiakov-s-guacamole

    Burgre zo sladkých zemiakov s guacamole

  • Nepečená čokoládová vegánska torta s jahodami

  • Banánová roláda

    Banánová roláda

  • avokadovo-jablkove-guacamole

    Avokádovo-jablkové guacamole