Talianska kukuričná polievka

7. septembra 2014
  • Podávať ako : tanier
  • Porcie : 2
  • Čas prípravy : 0m
  • Čas varenia : 0m
  • Hotové za : 30m

Toto je sviatočná talianska kukuričná polievka. Ak však máte radi aj iné strukoviny, výborne sa k nej hodí hrášok.

Ingrediencie

  • 500g masla
  • olej
  • jedna menšia cibuľa
  • cukina
  • šampiňóny
  • mäsový vývar – môžeme si pomôcť bujónom
  • soľ
  • chilli papričky
  • kukurica v konzerve

Postup

Krok 1

V hrnci rozpustíme 500g masla a pridáme par kvapiek oleja. Medzitým na jemno rozmixujeme cibuľku a pridáme ju k maslu.

Krok 2

Vezmeme jednu cukinu a nakrájame ju na kolieska a potom na tenké hranolčeky. Pridáme ju do hrnca a premiešame.

Krok 3

Vezmeme hlavičky šampiňónov a nakrájame ich na rovnaké hranolčeky ako cukinu. Medzitým hrniec odstavíme z plameňa.

Krok 4

Šampiňóny pridáme do hrnca. Jemne osolíme, nakrájame chilli papričky podľa vlastnej chuti. Do polievky pridáme veľké balenie kukurice.

Krok 5

Zeleninu zalejeme trochou mäsového vývaru – asi 3 naberačky. Privedieme k varu a 15 minút varíme a podľa potreby dolievame vývar.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • veganske-rebarborove-crumble-muffiny

    Vegánske rebarborové crumble muffiny

  • burgre-zo-sladych-zemiakov-s-guacamole

    Burgre zo sladkých zemiakov s guacamole

  • Nepečená čokoládová vegánska torta s jahodami

  • Banánová roláda

    Banánová roláda

  • avokadovo-jablkove-guacamole

    Avokádovo-jablkové guacamole