Tabbouleh

9. augusta 2014
  • Podávať ako : miska
  • Porcie : 4
  • Čas prípravy : 0m
  • Čas varenia : 0m
  • Hotové za : 25m

Myslite nazeleno! Tento skvelý recept je hádam mojím najobľúbenejším z blízko-východnej kuchyne. Zelený šalát s petržlenovou vňaťou pochádza z Libanonu a prvýkát som ho ochutnala práve tam. Zamilovala som si ho natoľko, že som takmer nič iné počas zvyšných 4 dní pobytu nejedla 🙂 Ochutnávka prebehla povinne ešte v bratislavskej libanonskej reľtaurácii Samir – nesklamala, a potom už nič nebránilo tomu, aby som ho pripravila pre svojich priateľov počas filmového večera.

Ingrediencie

  • 200g bulguru
  • 150g paradajok
  • 150g šalátovej uhorky
  • 30g fialovej alebo červenej cibule
  • 1 ľadový šalát
  • 3 lyžice nadrobno nasekanej čerstvej mäty
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 3 zväzky petržlenovej vňate
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžička soli
  • čierne mleté korenie

Postup

Krok 1

Zmiešajte spolu bulgur a 1 lyžicu oleja, zalejte vriacou vodou, prikryte a nechajte bulgur na 15 minút nabobtnať. Potom bulgur cez sitko zbavte nadbytočnej vody a presypte do misy.

Krok 2

Paradajky, uhorku a cibuľu nakrájame na malé kocky, petržlenovú vňať a mätu nasekáme nadrobno a pridáme všetko k bulguru. Primiešame zvyšný olej, soľ a korenie a dôkladne premiešame.

Krok 3

Šalát sa podáva s listami ľadového šalátu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • kuraci-shish-v-pikantnej-omacke

    Kurací shish v pikantnej omáčke

  • Arabský chlieb

    Arabský chlieb

  • smotanovy-repovy-salat

    Smotanový repový šalát na fínsky spôsob

  • mrkvovy-salat[1]

    Mrkvový šalát

  • ceasar-šalát

    Caesar šalát