Švédsky vianočný glogg

24. augusta 2014
  • Podávať ako : pohár
  • Porcie : 12
  • Čas prípravy : 0m
  • Čas varenia : 0m
  • Hotové za : 30m

Riadna alkoholická bomba, tradičný nápoj Švédov na Vianoce. Skúste dať na vrch aj koliesko pomaranča alebo nastrúhanú vanilku, ozvláštnite si tým tento lahodný nápoj.

Ingrediencie

  • 2x750 ml ovocného červeného vína
  • 1x 750 ml portského vína
  • 14 celých klinčekov
  • 3 dlhé a celé škorice
  • 1 pomaranč, ošúpaný a nakrájaný na tenké pásiky
  • 1 šálka bieleho cukru na ochutenie
  • 180ml rumu
  • 60ml brandy
  • 1 šálka hrozienok
  • 200g lúpaných nasekaných mandlí

Postup

Krok 1

Jemne vo veľkom hrnci povarte na strednej teplote červené víno, portské víno, škoricu, celé klinčeky a pomaranč.

Krok 2

Vmiešajte cukor, rum a brandy. Pokračujte v jemnom varení ďalších 5 minút. Miešajte, kým sa cukor celkom nestratí v gloggu.

Krok 3

V miske zmiešajte hrozienka a nasekané mandle. Napokon glogg rozlejte do šálok a ozdobte ho na vrchu hrozienkami a nasekanými mandľami.

Typ receptu: Značky: , , Ingrediencie: , , , , , , , ,

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • Banánové latté

    Banánové latté

  • Melónové rošambo

    Melónové rošambo

  • norske-masove-gulky01[1]

    Nórske mäsové guľky

  • kottbullar01[1]

    Köttbullar

  • jahnacie-stehno-z-islandu01[1]

    Jahňacie stehno s karamelovými zemiakmi