Švédsky mandľový koláč

7. septembra 2014
  • Podávať ako : kúsky
  • Porcie : 15
  • Čas prípravy : 20m
  • Čas varenia : 50m
  • Hotové za : 1:10 h

Možno trochu pripomína toastový chlieb, no chutí oveľa lepšie. Vhodný k čaju alebo poobednej kávičke.

Ingrediencie

  • 4 lyžice práškového cukru
  • 1 vajce
  • 1 1/2 lyžičky mandľového extraktu
  • 100ml mlieka
  • 4 lyžice polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku na pečenie
  • štipku mletej škorice
  • 8 lyžíc rozpusteného masla

Postup

Krok 1

Rúru si vyhrejte na 180°C. Zmiešajte vajce, cukor, mlieko a mandľový extrakt.

Krok 2

Pridajte múku a prášok na pečenie a dobre premiešajte. Napokon prilejte maslo a dôkladne zamiešajte.

Krok 3

Vymastite hlboký pekáč a vlejte doň cesto. Dajte piecť na 50 minút. Cesto kontrolujte vidličkou v strede koláča.

Krok 4

Chlaďte 20 minút. Koláč nakrájajte na hrubšie plátky. Môžete posypať práškovým cukrom.

Tip na obmenu:
Ak nemáte mandľový extrakt, použite skutočné mandle alebo zameňte za inú príchut, napríklad za vlašské orechy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • veganske-rebarborove-crumble-muffiny

    Vegánske rebarborové crumble muffiny

  • Nepečená čokoládová vegánska torta s jahodami

  • bananovy-chlieb

    Banánový chlieb

  • Banánová roláda

    Banánová roláda

  • baklava

    Baklava