Špenátová krémová polievka

7. septembra 2014
  • Podávať ako : tanier
  • Porcie : 6
  • Čas prípravy : 10m
  • Čas varenia : 15m
  • Hotové za : 25m

Což takle dát si špenát? Váborná špenátovica so smotanou, ktorú by mala vedieť spraviť každá gazdninka či gazda.

Ingrediencie

  • 300g rozmrazeného špenátu
  • 60g masla
  • 1 menšia cibuľa
  • 3 lyžice zemiakového škrobu (solamyl)
  • pol lyžičky mletého muškátového oriešku
  • pol lyžičky mletej rasce
  • 400ml kuracieho vývaru
  • 400ml teplej vody
  • 1 strúčik cesnaku
  • 250g smotany
  • soľ
  • čierne meté korenie

Postup

Krok 1

Cibuľu nakrájame nadrobno. Cesnak prelisujeme. Špenát nakrájajte na malé kúsky.

Krok 2

Vo väčšom hrnci alebo rajnici roztopte na strednej teplote maslo. Pridajte cibuľu a varte 3-4 minúty, pokiaľ cibuľa nezmäkne.

Krok 3

Primiešajte zemiakový škrob, muškátový oriešok a rascu a miešajte dojemna. Pridajte špenát, vývar, vodu a cesnak a veľmi dobre všetko premiešajte.

Krok 4

Znížte teplotu na ní­zku a varte asi 10 minút. Napokon pridajte smotanu a dobre polievku prevarte. Na záver ochuťte soľou a čiernym mletým korení­m.

Tip na obmenu:
Ak vám nechutí špenát, môžete ho nahradiť brokolicou alebo karfiolom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • veganske-rebarborove-crumble-muffiny

    Vegánske rebarborové crumble muffiny

  • burgre-zo-sladych-zemiakov-s-guacamole

    Burgre zo sladkých zemiakov s guacamole

  • Nepečená čokoládová vegánska torta s jahodami

  • Banánová roláda

    Banánová roláda

  • avokadovo-jablkove-guacamole

    Avokádovo-jablkové guacamole