Soté na indický spôsob so špenátom

24. augusta 2014
  • Podávať ako : tanier
  • Porcie : 6
  • Čas prípravy : 0m
  • Čas varenia : 0m
  • Hotové za : 35m

Tip na fajn recept. Možno nie je z indie, no vôňou a chuťou sa naňho veľmi podobá 🙂

Ingrediencie

  • 4ks kuracích pŕs - rezňov
  • 1 stredne veľká fialová cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 250g cherry paradajok (menšie balenie)
  • 100g mrazeného špenátu
  • 250ml smotany na šľahanie
  • kúsok zázvoru
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička kayenského korenia
  • 1 lyžica kurkumy
  • 1 lyžica korenia garam masala
  • 1 lyžica čierneho mletého korenia
  • soľ

Postup

Krok 1

Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak prelisujeme, zázvor nastrúhame. Dáme pražiť do hrnca na olej na cca 5 minút.

Krok 2

Mäso nakrájame na drobné kocky. Špenát pokrájame na menšie kúsky. Do hrnca pridáme mletú rascu, kayenské korenie, kurkumu a korenie garam masala. Paradajky prekrojíme na polovicu a pridáme ich do hrnca. Podlejeme všetko vodou a za občasného miešania dusíme asi 8 minút, kým sa paradajky neuvaria.

Krok 3

Pridáme špenát a miešame, kým sa lístky od seba nezačnú oddeľovať. Pridáme mäso, čierne mleté korenie a soľ podľa chuti. Necháme zovrieť a potom teplotu znížime.

Krok 4

Zalejeme smotanou na šľahanie (pozor, aby vám to nezačalo znova vrieť, smotana by sa mohla zraziť). Miešame na mienom stupni asi 5 minút, kým mäso nezmäkne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • kuraci-shish-v-pikantnej-omacke

    Kurací shish v pikantnej omáčke

  • kuracie-prsia-v-kuskusovom-cesticku

    Kuracie prsia v kuskusovom cestíčku

  • Kuracie prsia so špargľou a paradajkami

    Kuracie prsia so špargľou a paradajkami

  • Kuracie prsia Maryland pre diabetikov

    Kuracie stehná Maryland pre diabetikov

  • Buffalo Wings

    Buffalo Wings