Smotanový repový šalát na fínsky spôsob

7. septembra 2014
  • Podávať ako : miska
  • Porcie : 2
  • Čas prípravy : 0m
  • Čas varenia : 0m
  • Hotové za : 30m

Tento šalát je typickým fínskym šalátom, ktorý sa zvykne podávať najmä na Vianoce, no je skvelou prílohou k akýmkoľvek mäsovým jedlám.

Ingrediencie

  • 2-3 stredne veľké zavárané červené repy (cvikly)
  • 1-2 menšie jablká (najlepšie kyslé)
  • tvaroh alebo kyslá smotana
  • biele korenie (mleté)
  • soľ

Postup

Krok 1

Repu odšťavte a vysušte. Nakrájajte ju na veľmi jemné a drobné kúsky - alebo podľa chuti.

Krok 2

Jablká pokrájajte na tenučké plátky vo veľkosti granatírových štvorčekov. Repu a jablká zmiešajte s bielym korením a troškou soli.

Krok 3

Primiešajte tvaroh alebo kyslú smotanu. Zakryte a nechajte chladiť v chladničke. Podávame k mäsu, rybám alebo klobásam.

Tip na obmenu:
Namiesto jabĺk môžete použiť nastrúhané varené zemiaky a nakrájanú cibuľu.
Ak chcete zvýrazniť niektorú z chutí­, primiešajte cukor, kvapku octu alebo trochu chrenu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • veganske-rebarborove-crumble-muffiny

    Vegánske rebarborové crumble muffiny

  • burgre-zo-sladych-zemiakov-s-guacamole

    Burgre zo sladkých zemiakov s guacamole

  • Nepečená čokoládová vegánska torta s jahodami

  • Banánová roláda

    Banánová roláda

  • avokadovo-jablkove-guacamole

    Avokádovo-jablkové guacamole