Rizoto s mletým mäsom a paprikou

6. septembra 2014
  • Podávať ako : tanier
  • Porcie : 1
  • Čas prípravy : 5m
  • Čas varenia : 10m
  • Hotové za : 15m

Rýche rizotko na obed, alebo do obedára do práce.

Ingrediencie

  • 350g ryže (môžete použiť akúkoľvek máte radi)
  • 300g mletého mäsa
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať
  • červená alebo žltá paprika

Postup

Krok 1

Ryžu uvaríme podľa návodu na obale.

Krok 2

Papriky dáme do rúry na grilovací rošt a nasucho pečieme, až kým nedostanú papriky pľuzgiere. Potom papriky ošúpeme a nadrobno alebo na pásiky nakrájame.

Krok 3

Mleté mäso osolíme, pridáme čierne mleté korenie a nasucho ho opečieme na panvici.

Krok 4

Ryžu, mäso a papriku zmiešame dokopy. Na záver vmiešame trochu petržlenovej vňate.

Tip na obmenu:
Jedlo môžete ozdobiť pásikmi červenej papriky, bazalkovým listom alebo postrúhanou pomarančovou kôrou na pásiky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • Banánová roláda

    Banánová roláda

  • Melónové rošambo

    Melónové rošambo

  • Kuracie prsia so špargľou a paradajkami

    Kuracie prsia so špargľou a paradajkami

  • pikantna-sunkova-natierka

    Pikantná šunková nátierka

  • Žeruchová polievka

    Žeruchová polievka