Omeleta Nori na japonský spôsob

5. augusta 2014
  • Podávať ako : tanier
  • Porcie : 3
  • Čas prípravy : 0m
  • Čas varenia : 0m
  • Hotové za : 20m

Omeleta s japonskými morskými riasami nori.

Ingrediencie

  • 6 vajec – nie malých
  • čierne mleté korenie
  • morská soľ
  • čierne morské riasy nori
  • olej
  • 4 strúčiky cesnaku
  • cukina
  • wasabi
  • mrkva
  • shitake huby

Postup

Krok 1

Vajcia dôkladne rozmiešame a pridáme do nich čierne mleté korenie a jemne osolíme morskou soľou. Všetko dobre premiešame.

Krok 2

Čierne riasy nastriháme na úplne tenké pásiky dlhé asi 5 centimetrov a vmiešame ich do omelety. Na panvici rozpálime olej a pridáme polovicu omelety. Opečieme ju z oboch strán a položíme na tanier. To isté opakujeme s druhou časťou omelety a položíme ju na nový tanier.

Krok 3

V panvici si opäť rozohrejeme olej, pridáme tenké plátky cesnaku a trošičku vody. Ošúpanú mrkvu s pomocou škrabky na zemiaky nakrájame na tenké plátky a pridáme na kolieska nakrájanú cukinu a shitake huby. Ochutíme sójovou omáčkou a pastou z wasabi. Zmes chvíľu opekáme a potom položíme na omelety.

Tip na obmenu:

Sójová omáčka je typický azíjský produkt, avšak ak nemáte v obľube jej chuť, môžete vyskúšať inú tmavú omáčku, napríklad Worchesterovu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • veganske-rebarborove-crumble-muffiny

    Vegánske rebarborové crumble muffiny

  • burgre-zo-sladych-zemiakov-s-guacamole

    Burgre zo sladkých zemiakov s guacamole

  • Nepečená čokoládová vegánska torta s jahodami

  • Banánová roláda

    Banánová roláda

  • avokadovo-jablkove-guacamole

    Avokádovo-jablkové guacamole