Nórske mäsové guľky

2. októbra 2014
  • Podávať ako : guľka
  • Porcie : 18
  • Čas prípravy : 15m
  • Čas varenia : 60m
  • Hotové za : 1:15 h

Nórska verzia tradičných škandinávskych mäsových guliek.
Ak trpíte celiakiou, skontrolujte si, či smotana zo smotanovej hríbovej polievky neobsahuje stopy pšenice.

Ingrediencie

  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • štipka soli
  • polovica lyžičky mletého muškátového oriešku
  • 180 ml šálky odstredeného mlieka
  • 160 ml smotany zo smotanovej hríbovej polievky
  • 500g mletého hovädzieho mäsa
  • 2 bielka

Postup

Krok 1

Na začiatok dáme vyhrievať rúru na 190°C. Do mixéra vhodíme prvé štyri ingrediencie a 60 ml mlieka a na nízkej rýchlosti dôkladne rozmiešame. Do mixéra pridáme mleté mäso a opäť pomaly mixujeme.

Krok 2

Z hmoty vytvarujeme 18 mäsových guliek použitím jeden aj pol lyžičky zmesi na guľku. Do hlbokého pekáča vložíme vymastený alobal a guľôčky doňho poukladáme. Pečte 30 minút.

Krok 3

Zmiešajte hubovú polievku (resp. smotanu z nej) so zvyšným mliekom a nalejte to na mäsové guľky. Zakryte pekáč alobalom a pečte ďalších 30 minút. Priebežne mäso kontrolujte. Servírujte 3 mäsové guľôčky s trochou omáčky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • kuraci-shish-v-pikantnej-omacke

    Kurací shish v pikantnej omáčke

  • kuracie-prsia-v-kuskusovom-cesticku

    Kuracie prsia v kuskusovom cestíčku

  • Kuracie prsia so špargľou a paradajkami

    Kuracie prsia so špargľou a paradajkami

  • Kuracie prsia Maryland pre diabetikov

    Kuracie stehná Maryland pre diabetikov

  • Buffalo Wings

    Buffalo Wings