Nepečená čokoládová vegánska torta s jahodami

25. apríla 2016

Tento recept už nemá ďalšie obrázky.

  • Podávať ako : kúsky
  • Porcie : 10
  • Čas prípravy : 20m
  • Čas varenia : 1:30 h
  • Hotové za : 2:000 h

Po troch týždňoch vybalovania a ukladania vecí sme si povedali, že je najvyšší čas na mini-kolaudáciu nášho nového obydlia. Pozvali sme preto našich kamarátov. Tí sú zhodou okolností vegáni.

Recept na túto neskutočne dobre vyzerajúcu tortu (a ešte lepšie chutiacu) som mala na Pintereste uložený niekoľko mesiacov. S priateľom sme teda nabehli do obchodu, zohnali všetky potrebné suroviny a tortičku som šup šup pripravila.

Vopred sa ospravedlňujem za zrecyklované fotografie, ktoré nie sú moje, no naša torta sa „rozobrala“ skôr, ako som mala po ruke foťák! Ale stála zato 🙂

Recept je odtiaľto: http://www.bakerita.com/strawberry-chocolate-tart/

Mandľovú múku som nemohla nikde nájsť, tak som použila mleté/drvené mandle a korpus sa podaril aj tak. Čokoládu som zamenila za 100% práškové kakao, ktoré bolo extrémne horké, a tak som zväčšila aj podiel javorového sirupu, aby bola torta sladšia, no stále si zachovala svoju výraznú čokoládovú chuť.

Inak okrem toho, že je táto torta vegánska, je aj paleo a bezlepková.

Ingrediencie

  • 200g čerstvých jahôd
  • 300ml kokosovej smotany (alebo krému)
  • 100ml javorového sirupu
  • 220g mandľovej múky alebo mletých mandlí
  • 200g pravého kakaového prášku
  • lyžička soli
  • 2 lyžice (kokosového) oleja
  • 100g strúhaného kokosu

Postup

Krok 1

Rúru predhrejeme na 180C. Na prípravu korpusu zmiešame metličkou mandľovú múku, kokos, olej a soľ. Dobre zmes premiešame, kým sa všetky ingrediencie neprepoja.

Krok 2

Do tortovej formy s odnímateľným dnom vysypeme korpusovú zmes a rukami utľapkáme cesto na spodok formy, ale aj po jej okrajoch (ak vám vyjde - záleží od veľkosti formy). Dáme piecť na cca 15-17 minút. Ja som použila teplovzdušnú rúru a korpus bol hotový za 18 minút. Keď sa korpus upečie, dáme ho vychladnúť.

Krok 3

Na polevu si v miske metličkou zmiešame kokosovú smotanu (alebo krém. Logika je - čím hustejšia konzistencia, tým lepšie. Preto sa sem veľmi nehodí kokosové mlieko.), kakaový prášok a javorový sirup (množstvo na prisladenie podľa chuti, no odložte si nabok asi 2 lyžice). Polevu vlejeme na vychladený korpus.

Krok 4

Jahody očistíme a rozrežeme pozdĺžne ne polovicu. Obalíme ich v javorovom sirupe a ozdobíme nimi vrch torty. Dáme aspoň na hodinu do chladničky vychladiť a podávame.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • veganske-rebarborove-crumble-muffiny

    Vegánske rebarborové crumble muffiny

  • burgre-zo-sladych-zemiakov-s-guacamole

    Burgre zo sladkých zemiakov s guacamole

  • kuracie-prsia-v-kuskusovom-cesticku

    Kuracie prsia v kuskusovom cestíčku

  • bananovy-chlieb

    Banánový chlieb

  • Banánové latté

    Banánové latté