Marocké vajcia s paradajkami

5. augusta 2014
  • Podávať ako : tanier
  • Porcie : 1
  • Čas prípravy : 0m
  • Čas varenia : 0m
  • Hotové za : 25m

Ti z vás, ktorí milujú omelety, si určite prídu na svoje pri tomto recepte z Maroka. Marocké vajcia zvané aj shakshuka majú veľmi diskutabilný pôvod, dokonca je pravdepodobné, že toto jedlo vôbec z Maroka nepochádza. Pôvod sa odhaduje na Líbyu alebo Tunisko, no veľmi obľúbené je aj v Izraeli.

Ingrediencie

  • 2 lyžičky obyčajného rastlinného oleja
  • polovica menšej cibule
  • 2 paradajky
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
  • 2 lyžičky mletej rasce
  • 1/2 lyžičky čierneho mletého korenia
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžička červenej mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 2-3 vajcia

Postup

Krok 1

Cibuľu nakrájame na pásiky, paradajky nakrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme obyčajný olej a uvaríme na ňom domäkka cibuľu. Do panvice pridajte všetky zvyšné ingrediencie okrem vajec a varte pod pokrývkou na nízkej teplote asi 10 minút.

Krok 2

Zatiaľ si v miske rozšľahajte vajcia. Vajcia potom prilejte do paradajkovej zmesi na panvici a varte tak dlho, kým vznikne omeleta, čiže asi 5-7 minút. Nemiešajte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • kuraci-shish-v-pikantnej-omacke

    Kurací shish v pikantnej omáčke

  • veganske-rebarborove-crumble-muffiny

    Vegánske rebarborové crumble muffiny

  • burgre-zo-sladych-zemiakov-s-guacamole

    Burgre zo sladkých zemiakov s guacamole

  • Nepečená čokoládová vegánska torta s jahodami

  • Banánová roláda

    Banánová roláda