Kuracie Tikka Masala

12. októbra 2014
  • Podávať ako : tanier
  • Porcie : 8
  • Čas prípravy : 24:000 h
  • Čas varenia : 45m
  • Hotové za : 60m

Indické kuracie jedlo Tikka Masala. Hoci o jeho pôvod sa už dlhé desaťročia háda India so Škótskom, vy si tento pokrm môžete vychutnať v pokoji svojho domova.

Ingrediencie

  • 2 lyžice celej rasce
  • 2 lyžice koriandrových semienok
  • 2 lyžice červenej mletej papriky
  • 1 lyžička chilli
  • červené potravinárske farbivo
  • šťava z limetky
  • 300g hustého jogurtu alebo smotany
  • soľ
  • 700g kuracieho mäsa nakrájaného na kocky
  • 5 strúčikov cesnaku - nakrájaných
  • 1 veľká cibuľa - nakrájaná
  • pol šálky vody
  • olej

Postup

Krok 1

Koreniny spolu pomelieme a zmiešame s jogurtom, štavou z limetky, červeným potravinárskym farbivom a štipkou soli. Marinádu dôkladne zamiešame a vložíme do chladničky na 24hodín.

Krok 2

V panvici rozpálime olej a vmiešame doň kocky kuracieho mäsa, ktoré sem-tam premiešame po dobu 5 minút. Kura potom vyberieme a necháme v teple.

Krok 3

V tom istom oleji opražíme cibuľu a cesnak, kým nezačnú hnednúť a vložíme k nim kura, marinádu a vodu. Varíme na miernej teplote pokiaľ sa kuracie mäso neuvarí a pokiaľ nám omáčka nezhustne.

Tip na obmenu:
Toto jedlo môžete urobiť aj tak, že kura ugrilujete.
Kura môžete ponastokávať na špajle.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • kuraci-shish-v-pikantnej-omacke

    Kurací shish v pikantnej omáčke

  • kuracie-prsia-v-kuskusovom-cesticku

    Kuracie prsia v kuskusovom cestíčku

  • Kuracie prsia so špargľou a paradajkami

    Kuracie prsia so špargľou a paradajkami

  • Kuracie prsia Maryland pre diabetikov

    Kuracie stehná Maryland pre diabetikov

  • Buffalo Wings

    Buffalo Wings