Kuracie prsia so špargľou a paradajkami

10. januára 2015
  • Podávať ako : tanier
  • Porcie : 4
  • Čas prípravy : 20m
  • Čas varenia : 40m
  • Hotové za : 60m

Špargľa je zdrojom všemožných vitamínov, tak prečo ju nevyužiť, ak ju máte poruke? Sezóna špargle je na jar, začína zväčša koncom apríla, a keďže Slovensko je jednou z krajín, ktorá vo veľkom špargľu pestuje a vyváža, doprajte si práve tu našu domácu.

Ingrediencie

  • 500g kuracích pŕs - rezňov bez kosti
  • 20ks špargle
  • 4 veľké zrelé paradajky
  • 2 väčšie mrkvy
  • čierne mleté korenie
  • soľ
  • mletý alebo granulovaný cesnak (práškový cesnak)
  • alobal
  • olej

Postup

Krok 1

Rúru si dáme vyhrievať na 180°C.

Krok 2

Špargľu umyjeme, olúpeme a odrežeme jej koniec stonky (cca 2-4cm). Paradajky umyjeme a pokrájame na 16 hrubších koliesok. Mrkvu umyjeme a postrúhame na hrubšie dlhé pásiky. Špargľu nakrájame asi na 3-5cm kúsky.

Krok 3

Mäso nakrájame na 4 plátky, opláchneme a osušíme. Ochutíme ho soľou, čiernym mletým korením a cesnakom. Zeleninu osolíme.

Krok 4

Z alobalu si pripravíme veľké, asi 20cm štvorce. Potrieme ich olejom a do ich stredu umiestnime paradajky, mrkvu so špargľou a navrch položíme mäso.

Krok 5

Jedlo do alobalu poriadne zabalíme, aby z neho neunikla šťava počas pečenia. Dáme piecť na cca 40 minút.

Tip na obmenu:
Vhodné je nakoniec jedlo posypať syrom a dať piecť takto.
Výbornou prílohou sú varené zemiaky s petržlenovou vňaťou.
Vyrobte si vlastný zdravý bylinkový dip: zmiešajte nízkotučný biely jogurt so šalátovou zmesou byliniek podávajte k jedlu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • kuraci-shish-v-pikantnej-omacke

    Kurací shish v pikantnej omáčke

  • kuracie-prsia-v-kuskusovom-cesticku

    Kuracie prsia v kuskusovom cestíčku

  • Banánová roláda

    Banánová roláda

  • Melónové rošambo

    Melónové rošambo

  • pikantna-sunkova-natierka

    Pikantná šunková nátierka