Kuracie Parmigiano

24. augusta 2014
  • Podávať ako : tanier
  • Porcie : 2
  • Čas prípravy : 15m
  • Čas varenia : 35m
  • Hotové za : 50m

Toto jedlo zatiaľ chutilo každému, pre koho som ho pripravila. Je jednoducho veľmi chutné! Mäsko pečením zmäkne, paradajka, bazalka a syr vytvoria výbornú kombináciu a vaši hostia či rodina za touto dobrotou len tak mľaskne. Recept stačí na 2 porcie, no z vlastnej skúsenosti odporúčam nakúpiť všetko dvojmo, pretože je to obrovská dobrota.

Ingrediencie

  • 2 kusy kuracích pŕs bez kosti a kože
  • olej na vymastenie pekáča
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 stredne veľké balenie paradajkového pretlaku
  • 3 lyžice syru ricotta
  • 1 balenie mozzarelly
  • štipka soli
  • štipka čierneho mletého korenia
  • lyžica čerstvej bazalky (alebo mrazenej)

Postup

Krok 1

Rúru dáme predhrievať na 180°C. Kuracie prsia opláchneme a vysušíme.

Krok 2

Pekáč potrieme olejom a položíme naň kuracie prsia. Na prsia uložíme paradajky z konzervy a ricottu. Okoreníme soľou a čiernym mletým korením. Cesnak prelisujeme a potrieme ním kuracie prsia. Na prsia položíme mozarellu a bazalku.

Krok 3

Dáme piecť na cca 35 minút. Kuracie prsia musia byť prepečené, ricotta musí bublať a mozarella musí zhnednúť dozlata.

Tip na obmenu:

Ako prílohu môžete použiť varenú anglickú zeleninu alebo fazule, prípadne čerstvú zeleninu.
Vhodné sú aj varené zemiaky.
Namiesto syru mozarella môžete použiť syr camembert.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • kuraci-shish-v-pikantnej-omacke

    Kurací shish v pikantnej omáčke

  • kuracie-prsia-v-kuskusovom-cesticku

    Kuracie prsia v kuskusovom cestíčku

  • taliansky-salatovy-dressing

    Taliansky šalátový dressing

  • Kuracie prsia so špargľou a paradajkami

    Kuracie prsia so špargľou a paradajkami

  • Kuracie prsia Maryland pre diabetikov

    Kuracie stehná Maryland pre diabetikov