Hovädzie ragú na mexický spôsob

9. septembra 2014
  • Podávať ako : miska
  • Porcie : 4
  • Čas prípravy : 0m
  • Čas varenia : 15m
  • Hotové za : 20m

Šťavnaté mexické jedlo z hovädzieho mäska.

Ingrediencie

  • 1kg hovädzieho ragú
  • 1-2 konzervy bielej fazule v paradajkovej omáčke
  • hrsť nasekaných jalapeňo (alebo chilli) papričiek
  • 1/2 lyžičky čierneho mletého korenia
  • štipka Solčanky (bezlepkovej vegety)
  • 1 lyžička mletého chilli
  • 1 mladá cibuľka
  • soľ

Postup

Krok 1

Cibuľku opláchneme a nasekáme nadrobno. Mrazené hovädzie ragú rozmrazíme a zohrejeme na panvici.

Krok 2

Primiešame čierne mleté korenie a soľ. Prilejeme fazule s paradajkovou omáčkou a dobre zamiešame.

Krok 3

Vmiešame chilli, vegetu, papričky a 15 minút podusíme, občas premiešame.

Tip na obmenu:
Výborne to chutí v tortilla placke alebo v arabskom chlebe s postrúhaným syrom.
Toto jedlo si môžete urobiť aj do zásoby, pokojne ho môžete zamraziť.
Ak by konzerva bielej fazule v paradajkovej omáčke obsahovala lepok, môžete si paradajkovú omáčku „vyrobiť“ kúpením talianskej passaty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • norske-masove-gulky01[1]

    Nórske mäsové guľky

  • kottbullar01[1]

    Köttbullar

  • chilli-con-carne01[1]

    Chili con carne

  • ceasar-šalát

    Caesar šalát

  • guacamole

    Guacamole