Halloweenske červy

12. októbra 2014
  • Podávať ako : kus
  • Porcie : 100
  • Čas prípravy : 15m
  • Čas varenia : 20m
  • Hotové za : 35m

Super nápad na Halloween!

Ingrediencie

  • 1 balenie jahodového želatínového prášku
  • 10g neochutenej želatíny
  • 3 šálky horúcej vody
  • 100 ohybných plastových slamiek
  • 1 vysoký držiak na slamky (napríklad vysoký pohár)
  • 3/4 šálky smotany na šľahanie
  • 12-15 kvapiek potravinárskeho farbiva (akýkoľvek odtieň)

Postup

Krok 1

V miske zmiešame želatínu. Pridáme horúcu vodu a miešame, kým sa želatína nerozpustí. Necháme vychladiť do vlažna - asi 20 minút.

Krok 2

Medzitým natiahnite slamky (ak ste kúpili ohýbacie). Zmiešajte smotanu a farbivo so želatínou.

Krok 3

Slamky dajte do držiaka a naplňte ich zmesou. Nechajte vychladiť, kým želatína nestuhne.

Krok 4

Nechajte chladiť minimálne 8 hodín, no maximálne 2 dni. Zo slamiek dostaňte želatínu von - použite špendlík, ihlu a na koniec slamky môžete púšťať teplú vodu.

Krok 5

Červy vysypte na papier na pečenie alebo do sklenenej misy a podávajte.

Tip na obmenu:
Ak máte zapekaciu misu, vysteľte ju papierom na pečenie a všetky červy do nej vysypte.
Červy pri izbovej teplote vydržia maximálne 2 hodiny!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • veganske-rebarborove-crumble-muffiny

    Vegánske rebarborové crumble muffiny

  • burgre-zo-sladych-zemiakov-s-guacamole

    Burgre zo sladkých zemiakov s guacamole

  • Nepečená čokoládová vegánska torta s jahodami

  • bananovy-chlieb

    Banánový chlieb

  • Banánové latté

    Banánové latté