Gambas al Ajillo: krevety na cesnaku

24. augusta 2014
  • Podávať ako : tanier
  • Porcie : 4
  • Čas prípravy : 0m
  • Čas varenia : 0m
  • Hotové za : 10m

Španielska šecialitka – krevety na cesnaku. Vyskúšajte. Podávajte s ryžou.

Ingrediencie

  • 1 šálka oleja
  • 2 veľké jednostrukové cesnaky alebo 5 strúčikov
  • 1 veľká červená čili paprika alebo podlhovastá feferónka
  • 1kg lúpaných kreviet
  • štipka soli

Postup

Krok 1

Rozpálime olej vo woku alebo hlbokej panvici. Cesnak ošúpeme a pokrájame na pozdĺžne kúsky. Na olej vhodíme cesnak a 1-2 minúty ho opekáme.

Krok 2

Pokrájame si natenko čili papriku. Pridáme ju do panvice vrátane semienok a necháme ju tam asi 1 minútu. Keď cesnak začne hnednúť, vypnite teplotu. Nenechajte ho zhnednúť úplne.

Krok 3

Na záver pridajte krevety a štipku soli a nechajte to v horúcej zmesi na dve minútky odležať. Servírujte s čerstvým chlebom alebo bagetou. Výborne sa ku krevetám hodí aj ryža.

Tip na obmenu:
Na zvýraznenie chuti je fajn pridať čierne korenie alebo tymián.
Určite sa uistite, že používate lúpané krevety, ktoré sú očistené od análnej a hlavovej časti.

Typ receptu: , Značky: , , , Ingrediencie: , , , ,

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • kuraci-shish-v-pikantnej-omacke

    Kurací shish v pikantnej omáčke

  • kuracie-prsia-v-kuskusovom-cesticku

    Kuracie prsia v kuskusovom cestíčku

  • Kuracie prsia so špargľou a paradajkami

    Kuracie prsia so špargľou a paradajkami

  • Kuracie prsia Maryland pre diabetikov

    Kuracie stehná Maryland pre diabetikov

  • Buffalo Wings

    Buffalo Wings