Fínsky čučoriedkový koláč

7. septembra 2014
  • Podávať ako : miska
  • Porcie : 15
  • Čas prípravy : 15m
  • Čas varenia : 60m
  • Hotové za : 1:15 h

Toto je tradičný dezert pochádzjúci z východneho Fínska.

Ingrediencie

  • jedno litrové vedierko čučoriedok
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 250g masla
  • 400g ražnej múky
  • 100g polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku na pečenie

Postup

Krok 1

Rúru dáme predhrievať na 200°C.

Krok 2

V mixéri zmiešame maslo, cukor, obidve múky a prášok na pečenie.

Krok 3

Vymastíme nádobky na suflé alebo hlboký pekáč na pečenie a nalejeme do nich asi 2/3 cesta.

Krok 4

Čučoriedky opláchneme a posypeme nimi cesto v pekáči. Čučoriedky jemne poprášime práškovým cukrom. Čučoriedky zalejeme zvyšným cestom.

Krok 5

Pečieme asi 60 minút na 200°C. Po upečení a vychladení podávame s vanilkovým pudingom, vaječným krémom alebo šľahačkou.

Tip na obmenu:
Čučoriedky môžete zameniť za ďalšie tradičné fínske bobuľoviny dostupné aj na Slovensku: maliny, černice, brusnice alebo moruše.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • veganske-rebarborove-crumble-muffiny

    Vegánske rebarborové crumble muffiny

  • Nepečená čokoládová vegánska torta s jahodami

  • bananovy-chlieb

    Banánový chlieb

  • Banánová roláda

    Banánová roláda

  • baklava

    Baklava