Feteer Bel Asaag – Egyptské lasagne

3. augusta 2014
  • Podávať ako : kusy
  • Porcie : 4
  • Čas prípravy : 20m
  • Čas varenia : 20m
  • Hotové za : 0m

Tieto, pre Slovákov trochu netradičné, lasagne vám vydržia aj týždeň, ak ich dovtedy nezjete. 🙂

Ingrediencie

  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 500g vyberaného mletého hovädzieho mäsa
  • 2 lyžice olivového oleja
  • pol šálky vody
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • roztopené maslo na pečenie
  • 1 vajce
  • 1 šálka mlieka
  • 10 plátkov cesta (budeme potrebovať menej, ale ďalšie sa hodia pre prípad núdze) - môžu byť napríklad cestové plátky na lasagne
  • oriešky

Postup

Krok 1

Vyhrejeme si rúru na 200°C.

Krok 2

Cibuľu opečieme na oleji do tmavožlta. Pridáme k nej mleté hovädzie mäso a počkáme, kým zhnedne. Potom primiešame vodu, trochu soli a korenia a varíme, kým sa voda neodparí. Pridáme oriešky.

Krok 3

Na vymastený pekáč položíme 3-4 plátky cesta a pretrieme ich maslom. Na najvrchnejší plátok vykydneme mäsovú zmes a môžeme pridať aj drvené oriešky. Teraz znova navrstvíme plátky cesta, ako pred chvíľou.

Krok 4

Vezmeme veľmi ostrý nôž bez zúbkov a cesto nakrájame na obdĺžniky o rozmeroch asi 5x3 centimetra a necháme ich na pekáči.

Krok 5

V miske vedľa zmiešame vidličkou zvyšné roztopené maslo, vajce, mlieko a štipku soli. Túto zmes vylejeme na cesto a dáme piecť neprikryté na cca 20 minút. Pečieme kým sa mlieko neabsorbuje a cesto - feteer sa nesfarbí do zlatožtla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • kuraci-shish-v-pikantnej-omacke

    Kurací shish v pikantnej omáčke

  • Arabský chlieb

    Arabský chlieb

  • brokolicove-cestoviny-s-lososom

    Brokolicové cestoviny s lososom

  • Tabbouleh

    Tabbouleh

  • marocke-vajcia

    Marocké vajcia s paradajkami