Dedinské vyprážané šišky

8. septembra 2014
  • Podávať ako : kus
  • Porcie : 20
  • Čas prípravy : 0m
  • Čas varenia : 0m
  • Hotové za : 60m

Šišky, alebo známe aj pod menom fánky, sú typické pre Fašiangy. Môžete si ich ale pripraviť kedykoľvek, no pozor na ne, pretože sa vyprážajú a teda rozhodne nie sú diétnym dezertom 🙂

Ingrediencie

  • 500g polohrubej múky
  • 1-2 žĺtky
  • 3 lyžice práškového cukru
  • soľ
  • 1/4 tuku na pečenie
  • kvasnice
  • olej

Postup

Krok 1

Všetky ingrediencie zmiešame v hlbšej mise.

Krok 2

Cesto vypracujeme, prikryjeme utierkou a necháme ho vykvasiť.

Krok 3

Potom masu rozvaľkáme a vytvarujeme z nej malé bochníčky.

Krok 4

Do panvice nalejeme olej a bochníčky v ňom vypražíme.

Krok 5

Podávame s džemom a posypeme práškovým alebo škoricovým cukrom.

Tip na obmenu:
Ak nemáte radi olejové šišky, poutierajte vypražený bochníček v servítke, ktorá olejom nasiakne.
Šišky môžete natierať džemom, oblievať čokoládou alebo posýpať práškovým cukrom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • veganske-rebarborove-crumble-muffiny

    Vegánske rebarborové crumble muffiny

  • Nepečená čokoládová vegánska torta s jahodami

  • bananovy-chlieb

    Banánový chlieb

  • Banánová roláda

    Banánová roláda

  • baklava

    Baklava