Čučoriedkovo-malinový koláč

7. septembra 2014
  • Podávať ako : kúsok
  • Porcie : 10
  • Čas prípravy : 10m
  • Čas varenia : 40m
  • Hotové za : 50m

V podstate ide o naozaj skvelú bublaninu. Veď prečo nie.

Ingrediencie

  • 7 lyžíc masla
  • 1 menší kompót čučoriedok
  • 1 šálka cukru
  • 400g malín (alebo rozmrazeného lesného ovocia)
  • 3 veľké vajcia
  • 2 lyžice citrónovej šťavý (čerstvej)
  • 1 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 1/2 šálky polohrubej múky
  • 1 1/2 lyžičky prášku na pečenie
  • 1/2 lyžičky soli
  • štipka mletého zázvoru

Postup

Krok 1

Rúru dáme predhrievať na 180°C. Vymastite a vymúčte si hlboký plech alebo misu na pečenie.

Krok 2

Rozmrazenú lesnú zmes a čučoriedkový kompót zbavte šťavy a zmiešajte lyžicou (nemixujte!).

Krok 3

V mixéri vymiešajte zvyšných 6 lyžíc masla. Primiešajte šálku cukru (naraz), citrónovú šťavu a vanilkový extrakt.

Krok 4

Múku preosejte do zmesi, pridajte prášok na pečenie, soľ, vajcia a mletý zázvor. Cesto vylejte do pripraveného pekáča.

Krok 5

Na cesto vylejte čučoriedkovo-malinovú zmes.

Krok 6

Pečieme dozlata, cca 40 minút. Koláč po upečení nechajte dôkladne vychladnúť.

Tip na obmenu:
Tento vynikajúci koláč môžete urobiť s hruškami alebo lesným ovocím.
Môžete vmiešať aj rum alebo koňak.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • veganske-rebarborove-crumble-muffiny

    Vegánske rebarborové crumble muffiny

  • Nepečená čokoládová vegánska torta s jahodami

  • bananovy-chlieb

    Banánový chlieb

  • Banánová roláda

    Banánová roláda

  • baklava

    Baklava