Čokoládovo-karamelový koláč

10. januára 2015
  • Podávať ako : štvorec
  • Porcie : 12
  • Čas prípravy : 50m
  • Čas varenia : 40m
  • Hotové za : 1:30 h

Zákusok, ktorý vám možno zaberie viac času, no určite si všetci pochutíte. Karamel a čokoláda zatiaľ nesklamali!

Ingrediencie

  • Korpus:
  • 100g hnedého cukru
  • 150g nastrúhaného kokosu
  • 85g samokysnúcej múky (alebo polohrubej múky + 1 balenie prášku do pečiva)
  • 85g roztopeného masla
  • Karamelová náplň:
  • 30g masla
  • 2 lyžice javorového sirupu alebo medu
  • 400g sladkého kondenzovaného mlieka
  • Čokoládová poleva:
  • 150g čokolády
  • 1 lyžica masla

Postup

Krok 1

Rúru dáme vyhrievať na 180°C a hlboký pekáč vyložíme papierom na pečenie.

Krok 2

Korpus: zmiešame cukor, kokos, múku a maslo a miešame, kým sa cesto dôkladne nepremiesi. Cesto uložte na pekáč a pečte 10-12 minút.

Krok 3

Plnka: do hrnce dáme maslo, javorový sirup a miešame. Keď sa maslo rozpustí, pridáme kondenzované mlieko a miešame asi 10-12 minút, kym karamel nezhustne. Karamel jemne vylejte na upečený korpus a dajte piecť na ďalších 10-12 minút. Potom koláč vyberte a nechajte vychladiť na izbovú teplotu.

Krok 4

Poleva: roztopte čokoládu s maslom, premiešajte a polejte zmesou koláč. Nechajte vychladiť, prípadne neskôr použite chladničku. Koláč rozkrájajte na 12 kúskov.

Tip na obmenu:
Ak si nahrejete nôž, ľahšie sa vám koláč rozkrája.
Potrite karamelovú plnku džemom a zalejte čokoládou, dostanete fajn obmenu.
Koláč môžte ozdobiť kúskami ovocia a šľahačkou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • veganske-rebarborove-crumble-muffiny

    Vegánske rebarborové crumble muffiny

  • Nepečená čokoládová vegánska torta s jahodami

  • bananovy-chlieb

    Banánový chlieb

  • Banánová roláda

    Banánová roláda

  • baklava

    Baklava