Čokoládové suflé

4. augusta 2014
  • Podávať ako : miska
  • Porcie : 5
  • Čas prípravy : 20m
  • Čas varenia : 25m
  • Hotové za : 0m

Vraví sa, že všetko, čo potrebujeme je láska. No trochu čokolády občas nezaškodí.

Ingrediencie

  • 25g cukru + nejaký navyše na posypanie
  • 140g čokolády - môže byť mliečna
  • 3 veľké žĺtka izbovej teploty
  • 6 veľkých bielkov
  • Príloha: jemne osladená šľahačka
  • Špeciálne náradie: nádoba na suflé - cca 5-6 kusov

Postup

Krok 1

Predhrejte rúru na približne 190°C. Vymastite nádoby na suflé a vysypte ich cukrom. Nadbytočný cukor odstráňte.

Krok 2

Roztopte čokoládu. Zmiešajte so žĺtkami, aby zmes zhustla a stvrdla.

Krok 3

Vo vedľajšej mise zmiešajte bielka so štipkou soli a vyšľahajte mixérom. Postupne za stáleho miešania pridávajte 25g cukru. Zvýšte na najvyššiu rýchlošť a dôkladne zamiešajte.

Krok 4

Jednu šálku bielkovej zmesi vmiešajte do čokoládovej zmesi na osvetlenie. Premiešajte. Potom čokoládovú zmes zmiešajte so zvyšnou bielkovou zmesou. Jemne, ale dôkladne miešajte.

Krok 5

Potom pomocou lyžice alebo naberačky rozlejte zmes do jednotlivých nádob na suflé. Prejdite prstom po vnútornom okraji každej nádoby - zabezpečíte tým to, že suflé porastie do výšky.

Krok 6

Dajte piecť do stredu rúry, kým vrch suflé nenarastie a nezkôrnatie. Trvá to asi 24 - 28 minút. Podávajte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • veganske-rebarborove-crumble-muffiny

    Vegánske rebarborové crumble muffiny

  • kuracie-prsia-v-kuskusovom-cesticku

    Kuracie prsia v kuskusovom cestíčku

  • bananovy-chlieb

    Banánový chlieb

  • Banánová roláda

    Banánová roláda

  • baklava

    Baklava