Citrónové rizoto so syrom

25. augusta 2014
  • Podávať ako : tanier
  • Porcie : 1
  • Čas prípravy : 0m
  • Čas varenia : 0m
  • Hotové za : 30m

Citrónové rizotko podľa Nigelly. Zaujímavá chuť, odporúčam.

Ingrediencie

  • 3-4 lyžice oleja
  • ryža – najlepšie malá a guľatá alebo lepivá
  • cesnak mletý
  • víno
  • citróny – budeme potrebovať šťavu
  • zeleninový alebo hovädzí vývar
  • čerstvé bylinky
  • fialová cibuľa
  • grilovaný tuniak
  • grilované krevety malé
  • syr
  • Baby rizoto guľky (tie si vyrobíme zo zvyšku rizota)

Postup

Krok 1

Na hlbokú panvicu alebo wok dáme rozohriať 3-4 lyžice oleja. Pridáme ryžu, cesnak. Ryžu sparíme. Pridáme trochu vína. Necháme šťavu trochu vyvariť.

Krok 2

Pridáme citrónovú šťavu, keď sa to začne lepiť, pridáme vývar. Pridáme čerstvé bylinky a fialovú cibuľku. Do rizota pridáme grilovaného tuniaka a grilované krevety. Úplne na koniec pridáme natenko nakrájaný syr. Tuniaka nakrájame na filety a priložíme k rizotu.

Krok 3

Zo zvyšku rizota sa môže pripraviť baby rizoto guľka – do stredu môžeme dať napríklad olivu alebo iné prekvapenie. Obalíme to v múke a vypražíme. 1-2 guľky pridáme k rizotu a servírujeme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • taliansky-salatovy-dressing

    Taliansky šalátový dressing

  • Jambalaya morčacie mäso s klobásou

  • talianska-kukuricna-polievka

    Talianska kukuričná polievka

  • caprese

    Caprese

  • rizoto-s-mletym-masom-a-paprikou[1]

    Rizoto s mletým mäsom a paprikou