Čínska tofu panvička

10. decembra 2014
  • Podávať ako : tanier
  • Porcie : 4
  • Čas prípravy : 5m
  • Čas varenia : 15m
  • Hotové za : 20m

Ak trpíte celiakiou, dávajte si pozor na sójovú omáčku – môže obsahovať pšenicu. Kupujte si preto takú, ktorá ju v sebe nemá.
Bambusové výhonky môžete vymeniť za čalamádu.
Ak máte radi pikantné, môžete si toto jedlo ochutiť s chilli.

Ingrediencie

  • 500g čistého tofu
  • 2 mrkvy
  • 100g bambusových výhonkov
  • 50g sójových klíčkov
  • 100g šampiňónov
  • 1 pór
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 3 lyžice sezamového oleja
  • soľ
  • 1 lyžička mletého zázvora
  • 1 lyžička čínskeho alebo ázijského korenia
  • 1 lyžica škrobu
  • 100ml zeleninového vývaru

Postup

Krok 1

Na rovnako veľké kocky nakrájame tofu, huby, mrkvu a pór.

Krok 2

Wo woku rozohrejeme sezamový olej a orestujeme v ňom huby a pór. Pridáme mrkvu a bambusové výhonky a restujeme asi 3 min.

Krok 3

Medzitým si rozmiešame škrob v zeleninovom vývare. Potom pridáme tofu, sójovú omáčku, sójové klíčky a škrob s vývarom. Povaríme asi 5 minút a podávame.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • veganske-rebarborove-crumble-muffiny

    Vegánske rebarborové crumble muffiny

  • burgre-zo-sladych-zemiakov-s-guacamole

    Burgre zo sladkých zemiakov s guacamole

  • Nepečená čokoládová vegánska torta s jahodami

  • kuracie-prsia-v-kuskusovom-cesticku

    Kuracie prsia v kuskusovom cestíčku

  • bananovy-chlieb

    Banánový chlieb