Bryndzové koláčiky

3. augusta 2014
  • Podávať ako : kusy
  • Porcie : 30
  • Čas prípravy : 0m
  • Čas varenia : 0m
  • Hotové za : 60m

Ja ich milujem bryndzové. Ale môžete si ich pripraviť aj s tvarohom, džemom, orechami, ovocím.. s čímkoľvek!

Ingrediencie

  • 500g polohrubej múky
  • 40g droždia
  • 2 vajcia
  • soľ
  • 2,5dl mlieka
  • 40g rozpusteného masla
  • 100g prerastenej slaniny
  • 300g bryndze
  • kyslá smotana
  • pažítka
  • kôpor

Postup

Krok 1

Predhrejeme rúru na cca 60°C.

Krok 2

Do múky dáme droždie rozpustené vo vlažnom mlieku, soľ, maslo a vajce. Vypracujeme hladké cesto. Strčíme ho nakysnúť do predhriatej rúry.

Krok 3

Zatiaľ si pripravíme plnku. Slaninu pokrájanú na menšie kúsky a opečieme ju na panvici. Bryndzu, smotanu, vajce a nasekané bylinky spolu zmiešame.

Krok 4

Nakysnuté cesto vyberieme z rúry. Rúru dáme predhriať na 180°C.

Krok 5

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske. Okrúhlou formičkou z neho vykrajujeme kolieska. Do ich stredu dáme plnku a opečené kúsky slaniny. Naplnené kolieska preložíme na vymastený plech alebo plech pokrytý papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre upečieme bryndzové koláčiky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • Banánová roláda

    Banánová roláda

  • Melónové rošambo

    Melónové rošambo

  • Kuracie prsia so špargľou a paradajkami

    Kuracie prsia so špargľou a paradajkami

  • pikantna-sunkova-natierka

    Pikantná šunková nátierka

  • Žeruchová polievka

    Žeruchová polievka