Banánový chlieb

17. apríla 2016
  • Podávať ako : kúsok
  • Porcie : 8
  • Čas prípravy : 10m
  • Čas varenia : 1:20 h
  • Hotové za : 1:30 h

Keď sa v Amerike, Kanade a Anglicku povie „banana bread“, každý vie o čo ide. U nás tento typ koláča nie je až taký známy, a to najmä z dôvodu, že v našom kraji prevládajú hlavne krémové typy koláčov a torty. Keď ste si počas socíku odstáli kilometrový rad na banány, určite ste ich nechceli prásknuť do koláča, ale chceli ste ich zjesť také, ako boli. A pokojne aj zelené.

Vedeli ste, že v Amerike je tento koláč taký obľúbený, že Američania oslavujú 23. február ako Deň banánového chleba? 🙂 Asi by sme si už vážne mali založiť Deň bryndzových halušiek!

Pre banana bread sa oplatí použiť zrelé mäkké banány. Tak si teda doprajme tento naozaj vynikajúci a neskutočne jednoduchý recept. Banánový chlieb – v skutočnosti koláč – si totiž rýchlo zamilujete.

Ingrediencie

  • 100g margarínu
  • 100g cukru
  • 2 vajcia
  • 2 banány
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 lyžička soli
  • 200g polohrubej múky
  • hrsť orieškov (výber je na vás)
  • štipka škorice

Postup

Krok 1

Rúru dáme predhrievať na 180°C. Vymastíme si hlboký plech.

Krok 2

Zmixujeme na krém maslo s cukrom. Postupne za stáleho jemného mixovania pridávame vajíčka. Banány roztlačíme a primixujeme do zmesi.

Krok 3

Pridáme kypriaci prášok, soľ, oriešky, múku a škoricu. Cesto sa začne lepiť, tak ho premiestnime na pekáč. Pečieme asi 60min, kým stred koláča nie je upečený a hnedý.

Tip na obmenu: skúste do koláča pridať postrúhanú tekvicu. Chuť zaujímavo prifarbí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • veganske-rebarborove-crumble-muffiny

    Vegánske rebarborové crumble muffiny

  • burgre-zo-sladych-zemiakov-s-guacamole

    Burgre zo sladkých zemiakov s guacamole

  • Nepečená čokoládová vegánska torta s jahodami

  • kuracie-prsia-v-kuskusovom-cesticku

    Kuracie prsia v kuskusovom cestíčku

  • Banánové latté

    Banánové latté