Banánová roláda

18. januára 2016
  • Podávať ako : kúsok
  • Porcie : 10
  • Čas prípravy : 0m
  • Čas varenia : 12m
  • Hotové za : 40m

Ingrediencie

  • Na cesto:
  • 4 vajcia
  • 100 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 80 g hladkej múky
  • 1 balíček čokoládového pudingu
  • Na náplň:
  • 1 balíček šľahačky v prášku
  • 150 ml mlieka
  • 100 g čokolády na varenie
  • 2 banány
  • Na ozdobenie:
  • 1 balíček šľahačky v prášku
  • 150 ml mlieka
  • 1 balíček tmavej čokoládovej polevy
  • 1 banán

Postup

Krok 1

Na prípravu cesta ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vajcia, cukor, vanilínový cukor do peny. Nakoniec zľahka ručne vmiešame múku zmiešanú s pudingovým práškom.

Krok 2

Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 200 °C Teplovzdušná rúra: 180 °C Plynová rúra: stupeň 4 Doba pečenia: asi 12 minút

Krok 3

Po upečení ihneď položíme na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom. Papier navrchu zľahka potrieme vodou, opatrne stiahneme a plát zarolujeme, aby nepopraskal.

Krok 4

Na prípravu náplne vyšľaháme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale, vmiešame nalámánú čokoládu a rovnomerne rozotrieme na plát. Banány olúpeme, položíme na krém, zarolujeme a uložíme na 20 minút do chladničky.

Krok 5

Na ozdobenie vyšľaháme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale a roládu potrieme. Banán olúpeme a nakrájame na kolieska. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale, polovicou postriekame roládu a do druhej polovice namočíme polovice koliesok banánu a roládu nimi dozdobíme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • veganske-rebarborove-crumble-muffiny

    Vegánske rebarborové crumble muffiny

  • burgre-zo-sladych-zemiakov-s-guacamole

    Burgre zo sladkých zemiakov s guacamole

  • Nepečená čokoládová vegánska torta s jahodami

  • bananovy-chlieb

    Banánový chlieb

  • baklava

    Baklava