Bageta z Montréalu

7. septembra 2014
  • Podávať ako : bageta
  • Porcie : 1
  • Čas prípravy : 0m
  • Čas varenia : 0m
  • Hotové za : 35m

Tak ako Bratislava má svoj Richman, londýnska štvrť Neasden má svoju Magic corn, tak aj mesto Montréal prichádza so svojou špecialitkou. Je to vynikajúca bageta a nie je zložité si ju priraviť aj doma, hoci aj na Slovensku.

Ingrediencie

  • 1 malá bageta
  • Náplň:
  • 300g bravčového karé alebo panenky
  • 1 stredne veľká paradajka
  • 1 fialová cibuľa
  • Marináda:
  • 1 naberačka olivového oleja
  • 5 lyžíc sójovej omáčky
  • 2 lyžičky zmesi na grilovanie

Postup

Krok 1

Bagetu z jednej strany pozdĺžne narežeme. Paradajku nakrájame na kolieska, cibuľu na tenké pásiky.

Krok 2

Ingrediencie na marinádu premiešame a namočíme doň mäso. Necháme ho marinovať cez noc v chladničke (alebo teda aspoň 2 hodiny, ak sa ponáhľate). Mäso z chladničky a z marinády vyberieme minimálne 30 minút pred restovaním.

Krok 3

Panvicu nasucho rozohrejeme a mäso orestujeme z oboch strán. Mäso dáme nabok a vo výpeku opečieme cibuľu (3-4 minúty).

Krok 4

Do bagety vložíme kúsky paradajky, cibuľu, maso, znova cibuľu a znova paradajky.

Tip na obmenu:
Mäso môžete aj grilovať.
Ak máte doma zapekačku, môžete si bagetu zapiecť – bude chrumkavá

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • syr-cottage-s-bananom-a-cucoriedkami01[1]

    Syr cottage s banánom a čučoriedkami

  • Čokoládovo-karamelový koláč

    Čokoládovo-karamelový koláč

  • Arabský chlieb

    Arabský chlieb