Austrálske ustrice

24. augusta 2014
  • Podávať ako : tanier
  • Porcie : 4
  • Čas prípravy : 0m
  • Čas varenia : 0m
  • Hotové za : 60m

Recept na ustrice z TV Paprika, šmakovečka pre labužníkov.

Ingrediencie

  • ustrice
  • soľ
  • čierne korenie
  • avokádo (najlepšie sušené, ale nemusí byť)
  • langusty
  • homár
  • syr s výraznou chuťou – napríklad čedar
  • plnotučné mlieko
  • kukuričná múka
  • japonská pražená strúhanka
  • mletá paprika
  • petržlenová vňať na záver

Postup

Krok 1

Ustrice roztvoríme. Ustrice posolíme a okoreníme. Pridáme lyžicu avokáda na každú ustricu. Do každej ustrice vložíme langusty a kúsky homára. Na každú ustricu dáme syr s výraznou chuťou – napríklad čedar.

Krok 2

Pridáme omáčku vytvorenú z mlieka a kukuričnej múky (tá je na zahustenie). Posypeme strúhankou (najlepšie japonskou vyprážanou, ktorá má zlatú farbu). Pridáme trochu mletej červenej papriky.

Krok 3

Ustrice ugrilujeme dozlata. Na vrch pridáme petržlenovú vňať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • gambas-ajillo

    Gambas al Ajillo: krevety na cesnaku