Arabský chlieb

8. januára 2015
  • Podávať ako : kus
  • Porcie : 8
  • Čas prípravy : 2:000 h
  • Čas varenia : 10m
  • Hotové za : 2:10 h

Poznáte ho z predajní kebabu alebo z dovolenky v Egypte. Pita chlieb je starodávny arabský chlieb obľúbený po celom svete. Je veľmi jednoduchý na prípravu a celkom vtipne nafučí, takže nech sa páči, recept nižšie 🙂

Ingrediencie

  • 500g hladkej múky
  • štvrťka kocky kvasníc
  • voda
  • soľ
  • olej

Postup

Krok 1

Rúru vyhrejeme na 220°C. Droždie rozpustíme v niekoľkých lyžiciach teplej vody.

Krok 2

V mise zmiešame múku, soľ a rozpustené kvasnice. Do cesta pridáme lyžicu oleja, vytvoríme bochník, potrieme olejom a necháme kysnúť.

Krok 3

Keď cesto naberie dvojnásobný objem, rozdelíme ho na 8 porcií. Z každej porcie vytvoríme placku asi 5mm hrubú. Placky poprášime múkou a necháme v teple 30 minút odpočívať.

Krok 4

Potom povrch placiek potrieme vodou a dáme piecť na 10 minút do rúry.

Tip na obmenu:
Ak nechcete 2 hodiny čakať, kým vám cesto dvojnásobne vykysne, predhrejte si najprv rúru na 60°C a nechajte ho vykysnúť tam. Čas sa vám skráti viac ako o polovicu.

Typ receptu: Značky: , , Ingrediencie: , , ,

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • kuraci-shish-v-pikantnej-omacke

    Kurací shish v pikantnej omáčke

  • bageta-z-montrealu[1]

    Bageta z Montréalu

  • Tabbouleh

    Tabbouleh

  • marocke-vajcia

    Marocké vajcia s paradajkami

  • egyptske-lasagne

    Feteer Bel Asaag – Egyptské lasagne