Grécka omeleta

5. augusta 2014
  • Podávať ako : tanier
  • Porcie : 5
  • Čas prípravy : 0m
  • Čas varenia : 0m
  • Hotové za : 20m

Feta, olivy, ostrov Santorini… grécka omeleta! Syr Feta ľahko nahradí­me slovenským gazdovským syrom, alebo akýmkoľvek podobným slaným ovčí­m syrom (napríklad balkánsky). Ak ste laktatik, vynechajte syr.

Ingrediencie

  • 10 vajec
  • 1/2 nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 veľká červená cibuľa
  • 3 paradajky
  • 1/4 šálky vykôstkovaných čiernych olív
  • 100g syru FETA, podrveného
  • 2 lyžice oleja
  • červená mletá paprika
  • soľ

Postup

Krok 1

Cibuľu nakrájajte na kolieska. Paradajky nakrájajte na väčšie mesiačiky. Rozohrejte na panvici olej.

Krok 2

V miske zmiešajte vajcia s červenou mletou paprikou a soľou - množstvo podľa vašej chuti. Na panvici opečte domäkka cibuľu, nechajte ju zhnednúť. Prihoďte paradajky a olivy a varte 2 minúty, kým paradajky nezmäknú.

Krok 3

Potom znížte teplotu na strednú a pridajte vajcia. Vajcia zo začiatku premiešajte s ostatnými surovinami a potm už len-tak nechajte variť. Keď vajcia začnú hustnúť, posypte ich syrom Feta. Dokončite omeletu (asi ešte 5-6 minút), natrhajte ju na kusy a podávajte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné recepty:
  • veganske-rebarborove-crumble-muffiny

    Vegánske rebarborové crumble muffiny

  • burgre-zo-sladych-zemiakov-s-guacamole

    Burgre zo sladkých zemiakov s guacamole

  • Nepečená čokoládová vegánska torta s jahodami

  • Banánová roláda

    Banánová roláda

  • avokadovo-jablkove-guacamole

    Avokádovo-jablkové guacamole